Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus

All Terrain Däck

Vad är all terrain däck?

All terrain-däck är avsedda för körning både på väg och off-road. De är därför tåligare mot punktering än vanliga bildäck. De har dessutom oftast tåligare sidoväggar även om så inte alltid är fallet. All terrain-däck ska inte förväxlas med året runt-däck som är någonting helt annat. Året runt-däck skapades för att fungera i alla väder medan all terrain-däck istället skapades för att ge förare möjligheten att köra på flera olika underlag. Dessa däck har djupare mönster än normala däck vilket ger extra dragkraft och tillåter bilen att köra på lera, snö eller sten.   

Denna typ av däck är hållbara och tåliga vilket gör dem populära hos förare som tycker om att köra off road men som samtidigt vill köra sin bil efter vanlig väg. En av de få nackdelarna med denna typ av däck, förutom den något högre prislappen, är att de kan upplevas som svårkörda då de inte är lika förlåtande som andra däck. Därför kan de göra att bilen upplevs som svårare att kontrollera än förut. Det är dock något de allra flesta vänjer sig vid efter en ganska kort inkörningsperiod.

Vem kan behöva all terrain-däck?

De däck du väljer bör ha ett bra grepp på alla de olika väglag du kan tänkas vilja köra på. Hjulens grepp försämras när de åldras då gummit i däcken blir stelt och hårt med åren. Detta innebär att friktionen mot underlaget försämrats och däcken är inte längre lika säkra som de var när de var nya. All terrain-däck passar dig som kör på många varierande underlag och inte bara längs med asfalterade vägar. Du kommer kunna ta dig fram enkelt oavsett var du väljer att köra. Såna här däck passar både till skogsturen eller när du åker till köpcentret. De är kanske inte lika bra off road som renodlade off road-däck men du har samtidigt fördelen med att inte behöva byta däck, eller bil, när du byter underlag då off road-däck är närmast omöjliga att köra efter vanlig, asfalterad väg.

Dack-outlet.se ett stort utbud av all terrain-däck på vår hemsida. Förhoppningsvis kan du hitta några som passar just dig och din bil.

Montering av dina däck

Er monteringsverkstadVi har tänkt på monteringen av era däck. Bästa kvalitet, bra adresser för lite pengar.

Många betalningsmöjligheter:

  • Betala bekvämt med kreditkort, banköverföring, eller faktura.
    Visa Amex MasterCard