Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus

aluminiumfälgar

Här hittar du aluminiumfälgar till alla gängse personbilar, stadsjeepar, offroadfordon och lätta lastbilar med monteringssats fälg och godkännande (ABE) eller expertutlåtande.

Leveranstiden är ca 6 vardagar. Om det trots allt skulle uppstå en flaskhals i leveransen kommer vi att underrätta dig omgående.

Välj fordonsmodell

Märke:
Modell:
årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Varför ska jag byta till aluminiumfälgar?

Så. Finns det några fördelar med att byta till aluminiumfälgar förutom det rent estetiska? Ja, faktiskt. Många känner till fördelarna med aluminiumfälgar ur ett rent estetiskt perspektiv. Bilen ser helt enkelt bättre ut. Men få vet att det också finns många andra fördelar med att byta hjulfälg.

Bättre för miljön

Aluminiumfälgar väger i de allra flesta fall mindre än vanliga stålfälgar och ger därför bilen en lägre så kallad ofjädrad vikt. Detta förbättrar styrrespons och gör bilen smidigare framför allt vid aggressiv körning. Den minskade vikten gör också bilen mer bränsleekonomisk och som en extra bonus blir däcken enklare att handskas med vid hjulbyte eftersom de väger mindre. Dessutom är aluminiumet 100 % återvinningsbart och fälgen har en livslängd på ungefär 20 år då den inte rostar som stålfälgar ibland kan göra.

Skötsel och vård

Aluminiumfälgar behöver lite mer omvårdnad än plåtfälgar då de är något mindre tåliga för vägsalt, damm och sand. För att hålla dem i bra skick behöver du därför tvätta dem ofta. Gör det gärna samtidigt som du tvättar resten av bilen. Detta är särskilt viktigt under vinterhalvåret eftersom vägsaltet sliter på fälgarna. Du bör också vaxa dina fälgar. Det ger ett bra skydd och gör dem också lättare att hålla rena. Syna dina fälgar samtidigt som du tvättar dem. Eventuella skador på lacken bör lagas så snabbt som möjligt eftersom olackad aluminium oxiderar. En mindre skada kan lackas med klarlack medan större skav och skador måste lackas med en speciell fälgfärg. Har du tänkt använda dina aluminiumfälgar på vinterdäcken bör du se till att de är tillverkade för vinterbruk. Dessa har en kraftigare lack än fälgar för sommarbruk och klarar därför snö och salt bättre. Om det inte uttryckligen är beskrivet att fälgen är till för vinterbruk så är det säkrast att anta att det är en sommarfälg.

Aluminiumfälgar finns i flera utföranden. Du hittar flera varianter här hos oss på dack-outlet.se