Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus

Stålfälgar

Här kan du hitta stålfälgar för alla vanliga bilar, stadsjeepar, off-Roaders och skåpbilar.

Leveranstiden är ca 10 arbetsdagar. Skulle det komma till leveransförseningar kommer vi att informera dig omgående.

Välj fordonsmodell

Märke:
Modell:
årsmodell / Typ:
Serie / utförandet:

Att välja stålfälg till din bil

Det finns flera anledningar till att välja stålfälgar till sin bil. Kanske behöver du bara någonting enkelt. Eller så tillåter inte ekonomin något inköp av aluminiumfälgar som trots allt är lite dyrare i inköp. Det finns dock några saker att tänka på innan du köper dina nya fälgar. Fälgen måste passa till bilen. Bil och fälg måste ha samma antal bulthål för att fälgen ska passa. De flesta har mellan 3 och 8 hål. Det går till exempel inte att montera en fälg med 4 bulthål på en bil med 5 bultar eller tvärt om. Det finns dock speciella plattor som gör att du kan montera till exempel en fälg med 5 hål på en bil med fyra bultar. Men det är kanske inte någonting för den genomsnittlige köparen.

Det är också så att navets storlek måste passa ihop med fälgens. Detta anges i någonting som kallas PCD vilket är måttet på navets diameter. Navets viktiga funktion är att det bär upp bilens sammansatta vikt och fördelar ut den i fälgen. Detta innebär att navet måste vara korrekt anpassat för att undvika vibrationer under körning. De flesta eftertillverkade fälgar har borrade navhål som oftast har ett större mått än bilen. Man använder sedan så kallade navringar för att få fälg och nav att passa ihop.

Navets funktion är att bära upp bilens totala vikt och fördela ut den i hela fälgen. Om fälgen inte är anpassad för navet så kommer bilen att kännas ostadig.

Hur du tar hand om dina stålfälgar

För att dina stålfälgar ska fortsätta att se nya ut och för att de inte ska bli rostiga så är det av största vikt att du tar hand om dem på bästa sätt. För att lyckas med detta bör du använda ett milt rengöringsmedel vid tvätt av fälgarna. Det finns till och med särskilda bilschampon framtagna för ändamålet. Tvätta fälgen försiktigt med en mjuk tvättsvamp för att inte repa lacken och rengör den ofta, framför allt under vår och höst, för att hålla den ren från vägsalt, damm och sand.

Behöver du nya fälgar till din bil? Här på dack-outlet har vi ett brett utbud av stålfälgar så att du kan hitta den som passar just din bil.