Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala nätverksfunktioner och analysera trafik. Vidare tillhandahåller vi partners inom sociala nätverk, annonsering och analys med information om hur du använder för webbplats. Om du fortsätter att använda vår webbplats så godkänner du våra cookies.
Beställningsstatus

Motorcykeldäck

Rätt däck, en säkerhetsfråga

De allra flesta motorcykelförare vet att valet av däck är oerhört viktigt. Vilka däck du väljer kommer att påverka körkomforten. Men, rätt däck är också en säkerhetsfråga.

 Tumma därför aldrig på kvalitén när du köper nya däck till din motorcykel. Det bör kanske tilläggas att det inte alltid är de dyraste däcken som är de bästa. Kontrollera också att däcken inte är för gamla. Motorcykeldäck som är äldre än tre år bör kasseras eftersom de vid det laget tappat en stor del av sitt ursprungliga väggrepp. Detta gäller även om det fortfarande finns mönster kvar eftersom gummit i däcken torkar med tiden.

 Kontrollera däcken varje gång du tvättar motorcykeln. Leta efter torrsprickor eller skador och byt alltid ut däcket innan korden syns.

Vilket däck ska jag välja?

Som huvudregel kan sägas att det inte spelar någon roll vilken sorts motorcykel du äger, utan hur du kör den. Saker som underlag (kör du mest på asfalt, grus, off-road eller på bana?),  väderförhållanden, körstil och till och med personliga preferenser påverkar alla valet av däck.

 Greppet är många gånger avgörande för den genomsnittlige föraren. Viktigt är dock att komma ihåg att ett bra grepp också innebär en kortare livslängd eftersom det innebär att däcket slits i snabbare takt. Ett mjukare däck ger bättre väghållning och i många fall en bekvämare körupplevelse än ett hårdare däck. Men ett mjukare däck slits snabbare vilket innebär att du kommer behöva byta däck oftare.

Behöver jag vinterdäck?

Om du kör din motorcykel vintertid kan det vara värt att investera i ett par däck med riktigt bra grepp. Det finns särskilda, dubbade vinterdäck för motorcykel  som gör det säkrare att köra under vinterhalvåret. Regler för vinterdäck för motorcykel skiljer sig dock från de regler som gäller bilar och motorcyklar innefattas inte i lagen om vinterdäck.

 Som motorcyklist är du inte omgärdad av några skyddande väggar så snåla aldrig med däck, eller någon annan säkerhetsutrustning. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Er monteringsmöjlighet

Er monteringsmöjlighetIngen fara: även till motorcykeldäck erbjuder vi montagepartner i er närhet. Till montagepartner sökning

Jätteurval och toppkvalitet:

  • mer än 100 däckfabrikat och
  • mer än 35.000 däcktyper.
  • Vi levererar endast däck av 1A-kvalitet.